Internacional 30/12/2014

Almenys 15 morts en un tiroteig de Boko Haram al nord-est de Nigèria

Avui fa 260 dies que els islamistes van segrestar més de 200 estudiants a Chibok

Reuters
1 min

MaiduguriSuposats militants del grup islamista Boko Haram han obert foc en una localitat al nord-est de Nigèria, i han deixat almenys 15 persones mortes, segons han informat diversos testimonis i una font de seguretat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'atac, que va tenir lloc dilluns a la nit, tenia com a objectiu Kautikari, prop de la frontera amb el Camerun, a només 10 quilòmetres de la localitat de Chibok, on avui fa 260 dies van ser segrestades més de 200 nenes, que encara són en mans de Boko Haram.

"Eren prop de 20, ben armats. Van venir en vehicles de quatre rodes i algunes motocicletes. Al principi, vaig pensar que eren soldats", ha afirmat el supervivent Jonah Umaru, en declaracions telefòniques a Reuters. "L'home que corria darrere meu va ser abatut a tirs mentre jo fugia. Després, hi havia 15 persones mortes a terra als carrers", ha afegit.

Suposats membres de Boko Haram també van segrestar 172 dones i nens i van matar 35 persones al mes de desembre a la mateixa zona.

Els terroristes de Boko Haram, que lluiten per establir un estat islàmic a Nigèria des de fa cinc anys, han matat 10.340 persones aquest any, segons les darreres dades del Consell d'Afers Exteriors.

La insurgència islamista és una amenaça a l'estabilitat de l'economia més important de l'Àfrica i els seus països veïns. Els darrers dies, l'exèrcit del Camerun ha assegurat haver matat com a mínim 41 militants de Boko Haram en una ofensiva per lluitar contra una onada d'atacs dels insurgents a les fronteres d'aquest país amb Nigèria.

stats