Internacional 05/08/2019

Almenys 19 morts i 30 ferits en una explosió davant d'un hospital del Caire

L'incident ha tingut lloc després que un cotxe xoqués amb uns altres i provoqués la detonació

Ara
2 min
Un grup de persones intenta apagar les flames provocades per l'explosió aquest dilluns a El Caire.

BarcelonaAlmenys dinou persones han mort i trenta més han resultat ferides per l'explosió d'un cotxe davant l'Institut Nacional del Càncer d'Egipte, al Caire, segons ha confirmat el ministeri de Salut egipci a primera hora d'aquest dilluns.

Tal com ha detallat el ministeri d'Interior en un comunicat oficial, un cotxe que anava contra direcció al trànsit ha xocat amb diversos vehicles –almenys tres– i ha provocat l'explosió.

Hores més tard, el govern egipci ha apuntat que el vehicle que viatjava contra direcció -el causant de l'accident- anava carregat amb explosius, fet que implicaria que l'incident era intencionat. En un comunicat difós per la televisió estatal, el Ministeri de l'Interior egipci ha assenyalat que "el cotxe que ha causat l'accident (...) portava diversos explosius" i ha responsabilitzat del succés a la formació armada Moviment dels Braços d'Egipte-Hasm, un grup relacionat amb els Germans Musulmans.

En el mateix comunicat, s'informa que, segons les primeres investigacions, l'objectiu de l'atac no era l'hospital. "El cotxe estava sent traslladat a un lloc per ser utilitzat en una operació terrorista", han difós. D'aquesta manera, doncs, el ministeri descarta que el lloc de l'incident fos escollit per dur a terme l'atemptat, encara que no ha donat més detalls.

Segons la nota, l'automòbil va ser robat a la província de Munufiya, al nord del Caire, al delta del Nil, fa uns mesos i portava "explosius i en xocar ha esclatat".

L'explosió, segons informacions de l'agència estatal MENA, també ha desencadenat un gran incendi en l'edifici que ja ha estat extingit.

Les conseqüències són visibles en la infraestructura d'aquest centre mèdic, que és freqüentat per persones que busquen tractament per a aquesta malaltia a tot Egipte: bona part de les finestres de l'edifici han quedat destrossades, diversos vehicles han estat devorats per les flames, o part de la façana ha sigut danyada.

Investigació oberta

La Universitat del Caire –a la qual està afiliada l'Institut Oncològic– ha negat que la detonació s'hagués produït a l'interior del recinte, o que el posterior incendi s'hagués estès al centre, tal com alguns mitjans locals havien informat en un primer moment.

"Tots els pacients i treballadors estan bé", han assegurat. Malgrat això, tant els malalts com el personal de l'hospital han hagut de ser desallotjats de l'hospital.

Mentrestant, les autoritats també han relatat que els ferits –almenys una desena dels quals es troben en estat greu– han sigut traslladats a un hospital per rebre l'atenció necessària. Equips de recerca també estan buscant possibles víctimes al riu Nil, que és al davant de l'hospital i on s'haurien pogut llançar alguns dels afectats.

stats