Internacional 17/11/2012

Almenys 42 nens moren en el xoc d'un autobús i un tren a Egipte

Un autobús escolar s'hauria saltat el pas a nivell i ha xocat contra un tren a la província d'Assiut, al sud del país, informa l'agència de notícies local Mena

Efe
1 min

El CairoAlmenys 42 nens d'entre 4 i 6 anys han mort aquest dissabte en el xoc de l'autobús on viatjaven amb un tren a la província egípcia d'Assiut, al sud del país. La xifra de víctimes podria encara augmentar, segons informen fonts de seguretat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Fonts del ministeri egipci de Transports han explicat a l'agència local Mena que el conductor de l'autobús escolar va saltar-se el pas a nivell situat entre la carretera i la via, i va xocar amb el tren que passava en aquell moment pel lloc.

L'accident ja ha provocat la dimissió del ministre egipci de Transports, Mohamed Rashad al Metini, i del màxim responsable de l'Empresa Nacional de Ferrocarril, Mustafa Qanaui.

A banda dels menors, també s'ha confirmat la mort del conductor de l'autobús i dues persones responsables del grup escolar. El xoca ha tingut a les 08.00 hora local (06.00 GMT) prop de la localitat de Manfalot, 400 quilòmetres al sud d'El Caire.

Els accidents ferroviaris i de tràfic són habituals a Egipte a causa del mal estat dels vehicles i les carreteres, la imprudència dels conductors o la mala senyalització de les vies.

La major tragèdia ferroviària de la història d'Egipte va ocórrer en 2002 després de l'incendi d'un tren que cobria el trajecte entre el Caire i Luxor, en el qual van morir 376 persones.

stats