Internacional 21/09/2018

Les autoritats eleven a 209 les víctimes del naufragi al llac Victòria de Tanzània

El vaixell portava unes 400 persones a bord tot i que tenia capacitat per a 100

agències
2 min
Rescat del cos d'una dona ofegada en el naufragi al llac Victòria

Dar es SalaamEls pitjors auguris s'estan complint. Els equips de rescat ja han recuperat els cossos de 209 persones que viatjaven en el vaixell que va naufragar dijous al llac Victòria, al nord-est de Tanzània, segons l'últim balanç de les autoritats.

A més, els equips de rescat han trobat un home amb vida, que va passar 40 hores atrapat en una bombolla d'aire a l'interior del vaixell. Es tracta d'Augustine Charahani, un enginyer que se suma a les altres 41 persones que s'han pogut rescatar amb vida.

Se trata de un ingeniero, Augustine Charahani, que se encontraba en una burbuja de aire en el interior del barco, que se había quedado flotando completamente dado la vuelta, informó el diario The Citizen.

La nau, anomenada 'MV. Nyerere', va naufragar a només 50 metres del port on havia de desembarcar amb gairebé 400 passatgers a bord, tot i que la seva capacitat és de 100 persones, però la desaparició de part de la tripulació dificulta quantificar exactament quanta gent hi viatjava. La sobrecapacitat de la nau es deu, bàsicament, al fet que dijous és un dia de mercat i és quan els residents de la zona aprofiten per traslladar-se per comprar i vendre.

Tasques de rescat al llac Victòria

Operat per l'Agència de Serveis Electrònics i Electromecànics de Tanzània (Temesa), el vaixell feia la ruta entre les illes d'Ukerewe i Ukara. El president tanzà, John Magufuli, va fer arribar el seu condol a les famílies de les víctimes i va desitjar una ràpida recuperació a aquells que han sigut traslladats a l'hospital per rebre tractament.

No és la primera vegada que es produeixen accidents al turístic llac Victòria, que és el més gran del país. Cada any centenars de pescadors moren en naufragis provocats per les fortes tempestes.

stats