Internacional 15/04/2014

Almenys 200 nenes segrestades en l'atac a una escola a Nigèria

La policia creu que el segrest l'ha perpetrat el grup armat islàmic Boko Haram

Efe
1 min
Els serveis d'emergència atenen les víctimes de la bomba a l'estació de bus./REUTERS

LagosAlmenys 200 nenes han estat segrestades en l'atac d'un grup armat a una escola-residència del nord-oest de Nigèria, segons han informat avui a Efe fonts de la Policia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'assalt es va produir ahir a la nit a la localitat de Chinok, a l'estat de Borno, territori en què opera el grup armat islàmic Boko Haram. La Policia, que va ser alertada pels pares de les menors segrestades, no ha pogut concretar qui és el responsable de l'atac, encara que sospita de l'esmentat grup.

"Ja ho han fet abans", ha dit un portaveu policial en referència a altres atacs a escoles-residències al nord-oest del país comeses per membres de Boko Haram.

Aquest segrest massiu de menors d'edat es va produir hores després de l'atemptat amb bomba que ahir mateix va matar almenys 71 persones en una de les principals estacions d'autobusos d'Abuja, la capital del país.

Les explosions , que també van ferir 124 persones i van desencadenar el pànic entre els nombrosos viatgers que abarrotaven el lloc, van ser vinculades a Boko Haram pel president de Nigèria, Goodluck Jonathan, si bé els integristes no s'han atribuït encara l'acte terrorista.

Aquest mateix grup va causar diumenge passat almenys 98 morts en atacs a tres localitats també de l'estat de Borno.

Malgrat que Nigèria manté una ofensiva antiterrorista en els estats de Yobe, Borno i Adamawa, al nord-est del país (tots ells sota estat d'excepció), els atacs integristes no cessen.

Des que la Policia va acabar el 2009 amb el líder de Boko Haram, Mohammad Yusuf, els radicals mantenen una sagnant campanya que ha causat més de 3.000 morts.

stats