Internacional 09/12/2016

Almenys una trentena de morts en un atemptat a Nigèria

L'acte l'han dut a terme dues nenes que s'han immolat en un mercat de la ciutat de Madagali, al nord-est del país

Agències
1 min
Imatge d'arxiu on Boko Haram mostra un grup de nenes segrestades a través d'un vídeo.

BarcelonaAlmenys 30 persones han mort i 57 han estat ferides en el doble atemptat perpetrat en un mercat de la ciutat de Madagali, al nord-est de Nigèria. L'atac s'ha produït quan, segons un portaveu de l'exercit nigerià, dues nenes s'han immolat en una de les zones més concorregudes del recinte comercial.

Cap grup armat ha reivindicat encara aquest doble atemptat, tot i així, el nord-est de Nigèria és la zona d'influència de Boko Haram.

Mentre els serveis sanitaris i militars continuen evacuant cossos sense vida i ferits, el president de l'autoritat local ha demanat al Govern que desplegui l'exèrcit a les àrees pròximes a aquesta població, on sembla que hi ha assentaments del grup terrorista. L'últim atemptat que va viure Madagali va ser el desembre del 2015 en aquest mateix mercat, on 30 persones van morir per una altra doble explosió suïcida, reivindicada més tard pel grup jihadista Boko Haram.

Segons l'últim informe de l'Institut per a l'Economia i la Pau, els atemptats terroristes van matar 4.940 persones a Nigèria el 2015, fet que el situa com el tercer país amb més nombre de víctimes per darrere de l'Iraq i l'Afganistan. El grup gihadista ha patit múltiples derrotes des que l'any passat Nigèria, el Txad, el Camerun i el Níger decidissin crear una força multinacional per coordinar una ofensiva al voltant del llac Txad, zona fronterera dels quatre països.

stats