Amèrica Llatina

Almenys 16 morts en l'ensorrament d'una mina d'or il·legal a Veneçuela

El succés, captat en vídeo, ha deixat almenys 11 ferits que han estat rescatats pels equips d'emergència

ARA
2 min
Imatge de la mina de Veneçuela

BarcelonaAlmenys 16 persones han mort en l'ensorrament d'una mina d'or il·legal a Veneçuela. Les imatges del moment de l'esllavissada s'han fet virals, captades per un mòbil just en el moment que la terra comença a caure sobre els miners.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El succés ha tingut lloc a l'estat veneçolà de Bolívar, al sud del país en una zona fronterera amb el Brasil, segons Efe. Almenys 16 persones han mort i 11 més han resultat ferides. Les dades les ha donat el govern de Nicolás Maduro, que ha sortit de seguida a rebutjar la primera dada oferta per l'alcalde de la localitat on ha tingut lloc el succés, Yorgi Arciniega, que parlava de 30 morts i uns 100 desapareguts.

El viceministre per a la Gestió de Risc i Protecció Civil, Carlos Pérez Ampueda, ha dit a X que els equips de rescat havien pogut treure de la runa 11 ferits de diverses consideracions i que havien localitzat 16 cadàvers. A la població de La Paragua s'hi han instal·lat "les carpes de triatge de campanya per a atenció prehospitalària", així com "sales d'autòpsia [ateses] per experts en medicina forense".

També n'ha parlat el mateix president Maduro, que ha confirmat que es tracta d'una mina il·legal i que la zona "és molt remota" i amb problemes de connexió, però que tot i així els equips de rescat ja "són al lloc". La principal coalició opositora, la Plataforma Unitària Democràtica (PUD), ha volgut expressar el seu "profund dolor" per les morts d'aquests miners i ha aprofitat també per criticar "les condicions en què es realitza en molts casos l'activitat minera". "La manera com el règim de Nicolás Maduro permet l'activitat de mineria en aquesta zona només porta tragèdies humanes i ambientals al nostre país", va dir el bloc a X.

stats