La futura vicepresidenta de l'Argentina prefereix Madrid "perquè no hi ha catalans"

Filla i neta de militars, Victoria Villarruel nega la dictadura dels 'milicos', vol posar fi a l'avortament i és una entusiasta de Vox

Montse Gironès
2 min
Victoria Villarruel, nova vicepresidenta d'Argentina

BarcelonaUn filòsof i columnista del diari argentí La Nación, Nicolás José Isola, va plantejar a la xarxa social X una pregunta dirigida als seus seguidors: "Ciutats per viure, escolliu: Barcelona o Madrid i per què?" Victoria Villarruel, que serà vicepresidenta de l'Argentina a partir del desembre al costat del nou president, l'anarco-liberal i estrafolari Javier Milei, va decidir respondre a la pregunta en línia amb la seva ideologia d'ultradreta: "Madrid!!! No hi ha catalans i és maquíssima". No resulta estranya la resposta perquè Villarruel ha expressat contínuament el seu suport a Vox i els seus dirigents. "L'Argentina pot aprendre moltes coses de Vox", va declarar quan va signar la Carta de Madrid, el manifest de Santiago Abascal per crear una mena d'internacional ultra.

La resposta de Victoria Villarruel expressant que prefereix Madrid perquè "no hi ha catalans"

Els comentaris homòfobs, xenòfobs i sexistes de Victoria Villarruel omplen les seves xarxes socials. Va insultar la banda coreana BTS dient que semblava "el nom d'una infecció de transmissió sexual". Una setmana abans de la segona volta, van ressorgir unes publicacions del 2014 i el 2015 en què feia referència a la pedofília: "L'estat és el pedòfil al jardí d'infància, amb els nens encadenats i banyats en vaselina". En una altra publicació del 2018 escrivia sobre la immigració: "No nego que hi hagi bons immigrants, però no podem rebre per exemple nigerians i senegalesos que no saben parlar l'idioma i, tot i això, ingressen al país ajudats per ves a saber qui i després no respecten cap autoritat".

Filla i neta de militars argentins i neboda d'un criminal de guerra, Villarruel és coneguda per ser negacionista de la dictadura militar argentina (1976-1983). En aquest sentit, per exemple, voldria desmuseïtzar l'Escuela de Mecánica de la Armada (Esma), un dels centres de tortura més sagnants del període, que simbolitza tant el poder impune dels milicos durant els set anys de desaparicions i assassinats. L'Esma és ara un centre dedicat a la recuperació de la memòria de l'horror, que el passat mes de setembre va ser declarat Patrimoni Mundial de la Unesco. Villarruel vol esborrar tota aquesta memòria.

Va començar a fer política el desembre del 2021, quan va ser elegida diputada del congrés argentí pel Partit Demòcrata, formació que al juny es va fusionar amb La Llibertat Avança (LLA) de Javier Milei. El maig del 2023 es va presentar segona de llista per LLA i ara s'ha convertit en el relleu de la fins ara vicepresidenta del país, Cristina Fernández de Kirchner.

El programa que presenta al costat de Milei per al futur de l'Argentina està marcat per una oposició absoluta a la despenalització de l'avortament, que es va aprovar el 2020. Així mateix, s'oposa als drets de la dona, és contrària a admetre cap mena de diversitat sexual més enllà dels dos gèneres (masculí i femení) i és també contrària a les polítiques d'igualtat. Un dels anuncis que va fer Milei durant la campanya és que nomenaria Villarruel ministra de Defensa i Seguretat.

stats