Internacional 04/06/2013

Beatriz, la jove a qui el govern del Salvador havia denegat l'avortament, dóna a llum per cesària

El nadó, que ha nascut sense cervell, ha mort al cap de poques hores

Ara / Efe
1 min
El Salvador proposa  un part induït a la noia malalta embarassada

BarcelonaLa Beatriz, la jove del Salvador que pateix de lupus, té una malaltia renal i a la qual el Tribunal Suprem del seu país havia denegat l'opció d'avortar, ha donat a llum una nena per cesària. El nadó, però, era anencefàlic −no tenia cervell− i ha mort poques hores després de néixer. La Beatriz, nom fictici, "ja l'han operat i ha sigut una operació neta", explica la presidenta de l'Agrupació Ciutadana per la Despenalització de l'Avortament Terapèutic, Ètic i Eugenèsic del Salvador, Morena Herrera.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Herrera ha afegit que el nadó "ha nascut viu i era de sexe femení, però no tenia cervell", tal com s'havia detectat en examens previs. La criatura, com estava previst, ha mort poques hores després de néixer. La sala constitucional de la Cort Suprema de Justícia del Salvador havia denegat a la Beatriz el recurs d'empara que va presentar per interrompre el seu embaràs, però la Cort Interamericana de Drets Humans va dictar mesures provisionals a favor de la jove i va demanar al Salvador que es fessin tots els possibles per protegir-ne la salut.

El cas de la Beatriz, una jove d'origen humil que va arribar a l'hospital amb problemes nutricionals, fa reviure el debat entre grups a favor i en contra de l'avortament al Salvador. La primera dama del país centreamericà , Vanda Pignato, ha demanat que es deixi "en pau" la jove i "no s'utilitzi més" el seu cas als mitjans.

stats