Internacional 24/07/2013

22 morts a Mèxic en un atac del crim organitzat contra la policia

Els assaltants anaven armats i formaven part del càrtel Los Caballeros Templarios, que s'ha fet fort a l'estat de Michoacán

Efe
2 min

Morelia, MèxicAlmenys 20 membres d'un grup de crim organitzat i dos policies han mort aquest dimecres a Mèxic en diversos atacs "planejats amb anticipació" contra la policia federal a l'estat occidental de Michoacán, segons informen fonts oficials de la policia. Els assaltants anaven armats i formaven part del càrtel Los Caballeros Templarios. També han resultat ferits 15 oficials i un nombre indeterminat de membres del comando.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els narcotraficants van atacar els agents de seguretat fins a sis cops en diversos punts de Michoacán. Alhora, van bloquejar l'autopista que connecta la capital de la zona, Morelia, amb la costa i la carretera que uneix aquesta via amb el municipi d'Apatzingan, el principal bastió de Los Caballeros Templarios.

Dilluns passat, membres del mateix càrtel van matar cinc persones en disparar contra un centenar de persones que protestaven davant de l'Ajuntament de Los Reyes, una zona indígena de l'estat de Michoacán. Els manifestants denunciaven els casos de corrupció que sacsegen la policia municipal i el domini que estan prenent els càrtels a la regió.

Lluites internes entre grups rivals

Los Caballeros Templarios van començar a actuar el 2010 com una escissió de la Familia Muchuacan. Des de llavors, s'han fet forts a la regió i els enfrontaments entre grups criminals rivals han augmentat, sobretot amb la banda Nueva Generación de l'estat veí, segons afirma el corresponsal de la BBC a Mèxic. Els atacs a les forces de seguretat i les milícies comunitàries formades per residents locals són també freqüents.

El president de Mèxic, Enrique Peña Nieto, que va prendre el càrrec al desembre, ha enviat un general a la zona perquè controli els diversos operatius de seguretat de la policia i l'exèrcit en un únic comandament.

Des del 2006, prop de 60.000 persones han mort a Mèxic com a resultat de la guerra civil perpetuada entre els grups criminals, les forces de seguretat i la població local.

stats