Internacional 05/10/2012

Una multinacional del platí acomiada 12.000 miners a Sud- àfrica

La companyia diu que han estat en vaga extraoficial durant tres setmanes

Ara
1 min
Miners de l'empresa Amplats, durant una protesta a Johannesburg. EFE

BarcelonaEl primer productor mundial de platí, Anglo American Platinum, ha acomiadat 12.000 miners a Sud-àfrica després d'una prolongada vaga per protestar pels salaris. Amplats ha dit que aquestes tres setmanes de vagues il·legals seguides per 28.000 treballadors a Rustenburg ha costat uns 82,3 milions de dòlars.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La mineria sud-africana ha estat colpejada per una onada de vagues, en què els miners i funcionaris han estat assassinats. El dia 16 d'agost, 34 miners van ser assassinats a trets per la policia.

Les vagues dels miners de l'empresa Amplats no són un cas aïllat, s'hi han unit els treballadors de Goldfields, que és la quarta mina d'or més important del món. Aquest dimarts van ser desallotjats uns 5.000 treballadors que estaven en vaga al·legant que intimidaven els que volien treballar.

En total prop d'uns 75.000 miners d'or i de platí són treballadors il·legals. Sud-àfrica frega el 25% en desocupació, i l'acomiadament massiu suposarà un cop dur al dèbil creixement econòmic del país i també per l'actual president, Jacob Zuma.

stats