Internacional 19/10/2016

Argentina: vaga de dones contra la violència de gènere

La brutal violació d'una noia de 16 anys ha revifat la lluita per acabar amb els feminicidis al país

Anna Moyà
2 min
Els pares de Lucía Pérez, la noia de 16 anys brutalment assassinada a Mar de Plata.

BarcelonaAquest dimecres l'Argentina es tenyeix de negre. A la una del migdia, hora local, s'ha produït una aturada de l'activitat a tot el país en contra de la violència de gènere i qualsevol tipus de discriminació cap a les dones, després del brutal assassinat d'una noia de 16 anys a Mar del Plata fa 10 dies.

Centenars de milers de dones s'han sumat a la protesta, que a Twitter es pot seguir amb l'etiqueta #MiércolesNegro.

El cas de Lucía Pérez, l'estudiant de 16 anys drogada, violada i torturada a principis de mes a Mar del Plata, ha revifat les protestes contra el feminicidi a l'Argentina, que l'any passat va registrar un total de 235 víctimes d'aquest tipus de crim.

El feminicidi és una tema de creixent preocupació social al país i és per això que des del 2015 la Cort Suprema de Justícia elabora un registre nacional de casos.

L'organització 'Ni una menos', que el 3 de Juny del 2015 ja va convocar una marxa multitudinària a Buenos Aires per denunciar la violència masclista, ha estat, juntament amb un cinquantena d'entitats més, l'encarregada de fer la convocatòria d'aturada general.

En el comunicat demanen a les dones que facin vaga entre la 1 i les 2 del migdia i que es vesteixin de negre. "Juntes decidim parar [l'activitat]: les que tenen una feina formal i les que no, les cooperativistes, les precaritzades, les que treballen com a cuidadores i no reben salari, les desocupades, les estudiants, les artesanes i artistes, totes", diuen.

També hi ha prevista una manifestació a les 5 de la tarda, hora local.

Aquest estiu, el cas d'una menor brasilera de 17 anys que va ser violada per 33 homes va commocionar l'Amèrica Llatina, un continent on la lluita contra la violència de gènere té molts fronts oberts.

stats