Internacional 06/09/2019

Assassinats dos cooperants a Etiòpia

Les víctimes pertanyen a Acció contra la Fam i treballaven amb refugiats sud-sudanesos

Ara
1 min

BarcelonaDos treballadors cooperants de l'ONG Acció contra la Fam han estat assassinats per un grup d'homes armats a Gambella, una regió a l'oest d'Etiòpia fronterera amb el Sudan del Sud. Les víctimes són de nacionalitat etíop, segons ha confirmat l'organització a l'ARA.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En un comunicat, l'ONG ha confirmat que l'atac es va produir ahir dijous mentre un equip de treballadors humanitaris tornaven de treballar en un centre de nutrició infantil ubicat al campament de refugiats de Nguenyyiel.

En el comunicat s'explica que els treballadors humanitaris van patir una emboscada d'individus armats i que dos dels cooperants van morir a l'acte.

Les Nacions Unides s'han afegit a la condemna de l'atac i han denunciat que es tracta d'una violació del dret internacional humanitari, alhora que, a través del coordinador per a Etiòpia, Steven Were Omamo, ha demanat una ràpida investigació per aclarir els fets.

El campament de Nguenyyiel alberga uns 74.000 refugiats del Sudan del Sud, segons dades de l'agència de refugiats de l'ONU (ACNUR), que formen part dels 1,8 milions de persones que, des que va esclatar la guerra civil el desembre del 2013, s'han refugiat en països veïns.

El president sud-sudanès, Salva Kiir, va afirmar dijous que al novembre es formarà el govern d'unitat nacional estipulat per l'acord de pau que va rubricar amb l'oposició armada fa un any i que estava previst que s'establís el passat mes de maig.

El pacte del 2018 ha aconseguit, en certa manera, aturar la violència al país, on va esclatar un conflicte ètnic a finals del 2013 entre les forces de Kiir i els seguidors de Riek Machar, que en aquell moment era el seu vicepresident, però no ha aconseguit que els afectats puguin tornar a casa seva.

stats