Un nou atemptat de Boko Haram deixa centenars de morts en una ciutat del nord-est de Nigèria

És el segon atac en menys d'una setmana, després de l'atemptat de dissabte a una base militar

Centenars de persones han estat assassinades per la milícia islamista Boko Haram en el segon atac en menys d'una setmana a la localitat de Baga, situada a la riba del llac Txad, al nord-est de Nigèria, segons han confirmat a Efe autoritats locals.

Els terroristes, que van atacar la població dimecres, no hi van trobar gairebé oposició perquè les forces de seguretat destacades en una base militar propera havien fugit després del primer atac dissabte.

Alguns residents de la zona que van fugir a la capital de l'estat de Borno, Maiduguri, van explicar a la premsa com els atacants van cremar i saquejar la localitat.

"Centenars de milicians fortament armats van començar a prendre foc a comerços i habitatges i van matar a tot aquell que intentava fugir", ha relatat a través d'una intèrpret Musa Maina Yusuf, veí de la localitat.

Un altre testimoni de la matança explicava que durant la seva fugida havia vist "centenars de cadàvers" als carrers, malgrat no ha donat cap número aproximat. Ha assegurat que no creu que hi quedi "ningú" a Baga.

Els testimonis que han fugit a Maiduguri han relatat que nombroses poblacions a la vora del llac Txad també havien estat arrassades per Boko Haram, que des del cap de setmana controla la zona sense oposició gràcies a la retirada dels militars.

Dissabte, centenars de milicians del grup islamista van atacar una base militar de diversos països establerta originalment per fer front al crim transnacional al llac Txad, que és d'aigües compartides entre Nigèria, Níger, el Txad i Camerun, però que després es va utilitzar per a combatre Boko Haram.

En la campanya per a establir un califat islàmic al nord-est de Nigèria, Boko Haram ha matat a més de 15.000 persones des que va començar el seu enfrontament amb el govern nigerià l'any 2009.

La milícia islamista entra així de ple en la precampanya electoral nigeriana. El país celebrarà el proper dissabte 14 de febrer eleccions presidencials i la violència sense fre de Boko Haram serà una de les qüestions que el president i candidat a la reelecció, Goodluck Jonhatan, haurà de fer front.

Més continguts de