Internacional 13/08/2018

Augmenten a 436 els morts pel terratrèmol a l'illa indonèsia de Lombok

El càlcul provisional dels desperfectes de l'illa de Lombok ronda els 300 milions d'euros

Ara
2 min
Dos homes es refresquen entre les runes provocades pel sisme a l'illa de Lombok

BarcelonaLa xifra de morts causats pel terratrèmol de magnitud 6,9 que va sacsejar l'illa indonèsia de Lombok el 5 d'agost no deixa d'incrementar. Aquest dilluns les autoritats del país han elevat a 436 el nombre total de persones que hi van perdre la vida. Mentrestant, gairebé 1.400 persones es troben encara hospitalitzades –algunes d'elles greus–, i el nombre de desplaçats és de 352.793.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A més, 67.500 habitatges, 468 escoles, 6 ponts, 50 oratoris, 20 oficines, 15 mesquites i 13 centres sanitaris van esfondrar-se o patir danys considerables. El càlcul provisional dels desperfectes, elaborat per l'Agència Nacional de Gestió de Desastres (BNPB és la sigla en indonesi), ronda els 5,04 bilions de rúpies, uns 303 milions d'euros.

El portaveu de l'Agència Nacional de Gestió de Desastres, Sutopo Purwo Nugroho, també ha explicat en un comunicat que la zona més afectada és la regió del nord de Lombok, on es va localitzar l'epicentre, amb 374 morts, seguida de Lombok Occidental amb 37, Lombok Oriental amb 12, Mataram amb 9, Lombok Central amb 2 i Denpasar, la capital de l'illa veïna de Bali, també amb 2.

Les autoritats regionals han prorrogat el període de resposta d'emergència fins al dia 25 per facilitar les operacions humanitàries i de rehabilitació. Centenars d'ONG i organitzacions comunitàries continuen a Lombok per donar assistència als damnificats.

Onada de sismes

I és que l'illa ha patit almenys 593 rèpliques des del terratrèmol de 6,9 graus, algunes de les quals tan fortes com la de magnitud 5,9 del dijous 9 d'agost, que va causar 19 morts més.

Lombok, situada al costat de la falla de les Flors, ja havia patit el 29 de juliol l'impacte d'un altre sisme, de 6,4 graus, que va deixar 16 morts, 355 ferits i 1.500 edificis danyats.

Indonèsia s'assenta sobre l'anomenat Anell de Foc del Pacífic, una zona de gran activitat sísmica i volcànica en la qual cada any es registren uns 7.000 terratrèmols, la majoria moderats.

stats