Internacional 02/04/2013

L'ONU insta al diàleg "per respondre a les aspiracions" de Catalunya i Escòcia

En una visita oficial a Andorra, el secretari general de l'ONU ha reclamat "lideratge polític" per resoldre les qüestions de sobirania a Europa

Marc Vidal
1 min
Ban Ki-moon a la seva arribada a Andorra. GOVERN D'ANDORRA

Andorra la VellaEl secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, ha reclamat que les aspiracions sobiranistes de Catalunya o Escòcia es resolguin per la via pacífica i a través del diàleg. "Els drets humans i la dignitat han d'estar plenament vigents i protegits a tot arreu. Totes les qüestions pendents entre els països i dins dels països s'han de resoldre a través de mitjans pacífics, a través del diàleg, tot respectant les aspiracions canviants dels pobles afectats", ha afirmat Ban Ki-moon.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Al costat del cap de govern d'Andorra, on es de visita oficial, el secretari general de l'ONU ha demanat "als governants de tot el món" que exerceixin "el seu lideratge polític per resoldre totes aquestes qüestions a través del diàleg i les vies pacífiques".

La visita de Ban Ki-moon és la primera que fa un secretari general de l'ONU a Andorra amb motiu dels 20 anys de l'accés d'aquest país a aquest organisme internacional.

stats