Internacional 05/08/2014

El Banc Mundial destina 150 milions per a la infecció de l'Ebola

Gairebé 900 persones han mort pel virus a l'Àfrica occidental

Ara
2 min

BarcelonaEl Banc Mundial ha anunciat que destinarà 200 milions de dòlars (al voltant de 149 milions d'euros) en ajuda d'emergència per ajudar els països d'Àfrica Occidental a contenir el brot d'Ebola.

Els diners seran lliurat als governs de Libèria, Sierra Leone i Guinea, així com l'Organització Mundial de la Salut (OMS), segons ha informat la cadena de televisió britànica BBC.

El president del Banc Mundial, Jim Yong Kim, expert en malalties infeccioses, ha afirmat estar "molt trist" per l'expansió del virus i per com ha contribuït a enfonsar "els ja febles sistemes sanitaris en els tres països". "Estic molt preocupat pel fet que moltes més vides estiguin en risc llevat que puguem detenir aquesta epidèmia", ha afegit.

L'esmentada cadena ha detallat que, a curt termini, els diners seran utilitzats per pagar els treballadors sanitaris i fer front al trasllat de malalts a les instal·lacions mèdiques, mentre que a llarg termini estarà destinat a ajudar els països a fer front a l'impacte econòmic de l'epidèmia i a supervisar-la.

El paquet econòmic ha quedat així en espera de la seva aprovació per part de la junta directiva de l'organisme internacional, si bé diversos alts càrrecs han assegurat que la confirmació podria tenir lloc aquesta mateixa setmana.

Un mínim de 887 persones han mort a conseqüència del brot d'ebola que afecta l'Àfrica occidental, segons un nou balanç fer per l'OMS i actualitzat fins al passat 1 d'agost.

L'agència internacional ha dit que 1.603 persones han contret la malaltia a Guinea, Sierra Leone, Libèria i Nigèria. El país més afectat és Guinea, amb 385 morts, mentre que a Sierra Leone i Libèria han mort 273 i 255 persones, respectivament.

Nigèria només ha registrat una víctima mortal, un ciutadà de nacionalitat estatunidenca i funcionari del Govern liberià que va perdre la vida després d'arribar a Lagos. L'OMS xifra en quatre el nombre de casos en aquest país, dels quals tres han estat catalogats com a probables i un com a sospitós.

Tot i això, el balanç de l'agència de l'ONU s'hauria quedat desactualitzat amb la informació facilitada també aquest dilluns pel Govern de Nigèria, que ha confirmat que un dels metges que va tractar al primer mort ha donat positiu per al virus.

L'Ebola és molt contagiós i es transmet entre humans a través del contacte amb òrgans, sang, secrecions o altres fluids corporals. Fins ara s'havia detectat en països com República Democràtica del Congo, Uganda, Sudan del Sud i Gabon.

stats