Internacional 15/06/2016

Batalla naval pel 'Brexit' a les aigües del Tàmesi

El govern britànic prepara un nou pressupost per assumir el cost d'una sortida de la UE en cas de produir-se

Agències
1 min
Partidaris i contraris al 'Brexit' a les aigües del Tàmesi.

LondresEmbarcacions a favor i en contra del 'Brexit' han desfilat aquest dimecres pel centre de Londres navegant pel Tàmesi on la seva presència ha aixecat molta expectació.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Durant la travessa s'han sentit lemes a favor i en contra d'Europa, i alguns retrets entre els activistes, de cara al referèndum de la setmana que ve.

El líder del partit euròfob UKIP, Nigel Farage, anava dalt d'una de la embarcacions amb les que el sector pesquer britànic ha volgut fer campanya per la sortida de la UE.

Mentre que els partidaris d'Europa han comptat amb la presència del músic i activista Bob Geldof que, a través d'uns grans altaveus, cantava a favor del 'sí'.

En total, una trentena d'embarcacions ha participat en la desfilada naval que ha coincidit amb la sessió de preguntes al primer ministre, David Cameron, al Parlament britànic.

El govern de Londres ha anunciat aquest dimecres que prepara un nou pressupost d'urgència per assumir el forat que deixaria a les arques públiques –es calcula que 39.000 milions d'euros– la sortida del Regne Unit de la UE.

Però entre l'ala més euroescèptica del partit 'tory' ja ha advertit que en cap cas donarà suport a un nou pressupost que consideren, només, una nova maniobra de la campanya per forçar els britànics a votar 'sí' a Europa.

stats