Internacional 26/11/2013

El partit de Berlusconi abandona la coalició governamental d'Itàlia

Les diferències provenen per desacords en els pressupostos generals de l'Estat pel 2014

Agencies
2 min

RomaEl partit conservador Forza Italia, de l'ex primer ministre Silvio Berlusconi, ha anunciat avui que abandona la coalició parlamentària de govern que mantenia amb el partit socialdemòcrata d'Enrico Letta, per diferències i desacords sobre els pressupostos generals de l'Estat pel 2014. Així ho han anunciat en una roda de premsa a Roma, els portaveus parlamentaris de Forza Italia, Renato Brunetta i Paolo Romani.

Segons declaracions de Romani "actualment no es donen les condicions per què Forza Italia segueixi dins de la majoria parlamentaria i segueixi col·laborant amb el Govern". El portaveu al Senat ha afegit que "han demanat en diverses ocasions reunions amb el Govern" però que aquest "ha mostrat un desinterès total".

D'altra banda Brunetta, portaveu de Forza Italia a la Cambra baixa, ha declarat que el Govern Italià ja no pot presumir d"'ampli acord". Romani ha resaltat que Enrico Letta els va fer creure que formaven "part d'un sistema d'acords per consens" i ha afegit que en relació als nous pressupostos això "no ha estat així".

Els dos portaveus han coincidit en titllar d'"inacceptables" els nous pressupostos pel 2014. La sortida de Forza Italia de la coalició de Govern es podria fer efectiva avui mateix en la votació dels pressupostos que tenen lloc al Senat. Els 66 senadors ja han anunciat la seva intenció de votar "no".

El cert és que l'anunci arriba només un dia abans de què el Senat celebri la votació que decidirà si s'ha de retirar l'escó a Berlusconi per la condemna a 4 anys de presó per frau fiscal imposada el passat 1 d'agost a Berlusconi pel Tribunal Suprem.

Tot i així el Govern de Letta conserva el suport del Nou Centredreta, grup parlamentari que es va separar del partit de Berlusconi i que lidera el viceprimer ministre, Angelino Alfano. Aquesta formació, amb 30 senadors, garanteix l'estabilitat de l'Executiu a la Cambra on el Partit Democràtic de Letta no disposa de majoria absoluta.

stats