Internacional 14/03/2015

Berlusconi hauria mantingut econòmicament les noies que assistien a les seves festes

Segons la fiscalia, una vintena de joves van rebre "de manera directa o indirecte" dos milions i mig d'euros de l'exprimer ministre Italià durant més de tres anys

Efe
2 min
El primer ministre italià, Silvio Berlusconi, durant un debat al Senat a Roma al juny.

RomaL'exprimer ministre d'Itàlia Silvio Berlusconi va pagar suposadament a una vintena de dones freqüents en les seves festes prop de dos milions i mig d'euros durant més de tres anys, segons han informat diversos mitjans de comunicació italians. El rotatiu 'La Repubblica' publica aquest dissabte un reportatge en què informa d'aquest fet d'acord amb les investigacions de la Fiscalia de Milà en el procés "Ruby Ter", que investiga el magnat, entre d'altres, per corrupció en acte judicial. El diari explica que, segons la fiscalia, els ingressos de les joves procedien "de manera directa o indirecte" únicament de Berlusconi.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En conjunt, segons els seus càlculs, una vintena de joves van rebre des de 2010 i durant els tres anys successius ingressos per prop de 1.700.000 euros i en els primers mesos del 2014 gairebé 400.000 euros, a més de viles i algun apartament. Uns diners que, segons els mitjans, estaria destinat a comprar el silenci de les joves -conegudes a Itàlia com "olgettine"- durant els diversos processos que investiguen les polèmiques festes que celebrava l'excavaliere.

Entre els documents amb els que treballen els fiscals hi ha una carta remesa al desembre de 2013 en la qual el magnat escriu a les joves explicant que les ha ajudat com a gest d'afecte però que ja no ho faria més perquè podria interpretar negativament. Tres mesos abans havia estat condemnat en primera instància a set anys de presó i a inhabilitació perpètua per a l'exercici de càrrec públic pel cas Ruby, en què se'l jutjava per abús de poder i incitació a la prostitució de menors. Un procés que va concloure el passat dimecres, quan el Tribunal Suprem va confirmar la seva absolució emesa prèviament en segon grau.

D'aquest judici han sorgit dues vessants. D'una banda, el "Ruby bis", en què van ser imputats el periodista Emilio Fede, el representant d'artistes Lele Mora i la política i actriu Nicole Minetti per inducció a la prostitució i proxenetisme. D'altra banda, el "Ruby 3", en el qual s'emmarca aquesta notícia, i que investiga un suposat delicte de corrupció en acte judicial, en haver pogut induir als seus testimonis a prestar fals testimoni en el procés Ruby.

El cas Ruby al·ludeix a les relacions sexuals que va mantenir Berlusconi amb la jove marroquina Karima El Marough, sobrenomenada Ruby, quan aquesta no havia complert encara 18 anys. A més, es va imputar a Berlusconi un delicte d'abús de poder per la trucada que va realitzar a una comissaria de Milà per demanar l'alliberament de la jove, detinguda per un furt, al·legant que era la neboda de l'expresident egipci Hosni Mubàrak.

En els últims dies, els mitjans de comunicació italians han vingut publicant informacions sobre el luxós tren de vida que actualment porta Ruby, a la qual situen entre Mèxic i Dubai. D'acord a les informacions de 'Il Corriere della Sera', al país centreamericà hauria comprat un restaurant pel preu d'un milió d'euros mentre que a Dubai estaria tractant d'invertir dos milions d'euros en apartaments de luxe.

stats