Internacional 19/03/2014

Silvio Berlusconi ja no és 'Il Cavaliere'

L'exprimer ministre renuncia al títol l'endemà que el Tribunal Suprem confirmés la pena d'inhabilitació per exercir un càrrec públic

Efe
2 min
L'ex primer ministre Silvio Berlusconi, pronuncia un discurs a Roma / REUTERS / Yara Nardi

RomaL'exprimer ministre d'Itàlia Silvio Berlusconi ha renunciat aquest dimecres al títol de 'Cavaliere'. Ho ha fet l'endemà que el Tribunal Suprem confirmés la pena accessòria de dos anys d'inhabilitació per exercir càrrec públic per la seva condemna per frau fiscal en el conegut com a cas Mediaset.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Per fer efectiva la seva decisió, Berlusconi ha enviatuna carta a la Federació Nacional dels Cavallers del Treball, encarregada d'atorgar aquest reconeixement i que ja estudiava el cas del polític i magnat per les seves diverses causes pendents amb la justícia. L'Ordre del Mèrit del Treball va ser instituïda el 9 de maig de 1901 i està integrada per "aquells que gaudeixin de reconeixement per haver destacat en l'agricultura, la indústria i el comerç".

"Ens ha arribat una carta de renúncia de Silvio Berlusconi , tot i que ha acudit al Tribunal Europeu de Drets Humans per presentar una sol·licitud de revisió dels processos judicials que l'afecten", diu la Federació, que ha "pres nota" de la seva renúncia.

Qui va ser tres vegades president del govern italià és conegut popularment al país com 'Il Cavaliere', títol que li va ser concedit el 1977, en els seus anys previs a la política, a la qual va arribar el 1994, ara fa 20 anys.

Assetjat pels seus casos davant la justícia, l'últim cop li va arribar dimarts procedent del Tribunal Suprem d'Itàlia, que va confirmar la pena accessòria de dos anys d'inhabilitació per a l'exercici de càrrec públic en relació amb la seva condemna per frau fiscal en el conegut com a cas Mediaset. La condemna pel cas Mediaset estipula quatre anys de presó (reduïts a un per una llei d'indults), a més de la pena accessòria confirmada dimarts pel Suprem.

El passat 27 de novembre Berlusconi ja es va veure despullat del seu títol de senador després que la cambra alta votés la seva expulsió per la seva condemna en ferm per frau fiscal.

stats