Internacional 02/04/2013

Bersani accedeix a reunir-se amb Berlusconi per negociar una sortida al bloqueig polític

El PD proposa un executiu liderat per ells que encapçali el canvi i que inclogui una convenció constituent en què hi participin la resta de forces

Efe
1 min
Bersani aquest dimarts en una compareixença de premsa a la seu del PD a Roma

RomaEl líder del Partit Demòcrata (PD) italià, Pier Luigi Bersani, ha insistit aquest dimarts a la resta de forces parlamentàries que acceptin la seva proposta per sortir de l'actual bloqueig polític, amb un govern que permeti una sèrie de reformes constitucionals.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Bersani ha tornat a plantejar la proposta feta pel seu partit: un executiu liderat per ells que encapçali el canvi i doni inici a una “convenció constituent” en què participin la resta de forces parlamentàries.

El líder del partit de centreesquerra ha assegurat estar disposat a reunir-se amb el líder de la coalició de centredreta, Silvio Berlusconi, per abordar aquesta possible sortida. No obstant això, Bersani ha afegit que la possibilitat de formar un executiu d'unitat nacional amb el partit de Berlusconi, la Lliga Nord, i la formació del cap del govern en funcions, Mario Monti, seria “equivocada”.

“Nosaltres partim d'aquesta exigència, d'una coresponsabilitat de les forces polítiques i parlamentàries. El problema és com realitzar aquesta coresponsabilitat. El govern d'unitat nacional és una resposta equivocada, perquè acabaria per donar la imatge d'una política que es tanca en el seu fortí, una política que es protegeix a ella mateixa”.

Per altra banda, Bersani ha tornat a expressar el seu suport a la solució plantejada per Napolitano amb la formació de dos grups de treball d'experts que proposin reformes que puguin compartir els partits per formar un govern, encara que ha insistit que més enllà d'això s'ha d'adoptar la proposta del PD.

stats