Internacional 08/05/2015

Cameron: "Estem a punt d'alguna cosa especial en aquest país"

El primer ministre confirma que farà un referèndum sobre la UE al Regne Unit després de guanyar per majoria absoluta

Efe
2 min
Cameron ha comparegut davant del 10 de Downing Street. REUTERS

LondresEl primer ministre britànic, David Cameron, ha confirmat aquest divendres que celebrarà el referèndum sobre la sortida o permanència del Regne Unit a la Unió Europea (UE) en el primer discurs després de saber-se que repetirà al càrrec, aquesta vegada amb majoria absoluta.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En una declaració davant la residència oficial al 10 de Downing Street, Cameron ha dit també que governarà per a tot el Regne Unit, en referència a les quatre nacions que integren aquest país.

En la seva intervenció després de celebrar una audiència amb la reina Isabel II al palau de Buckingham, Cameron ha agraït al liberaldemòcrata, Nick Clegg, que hagi estat el seu soci de govern des dels comicis de 2010, quan els "tories" no van treure la majoria absoluta.

Alhora, el primer ministre també ha assegurat que ha parlat amb el líder laborista, Ed Miliband, al qual ha agraït el "generós gest" de felicitar-lo per la victòria conservadora a les eleccions celebrades aquest dijous.

Cameron mira a l'horitzó

"Estem a punt d'alguna cosa especial en aquest país. Podem fer del Regne Unit un lloc en el qual el benestar pugui arribar a tots els que vulguin treballar", ha destacat Cameron.

A més de comprometre's a convocar el plebiscit europeu, el primer ministre ha reiterat la seva intenció de complir amb "totes" les promeses del seu programa electoral, com la reducció d'impostos o la creació d'ocupació, i de governar per a totes les regions britàniques: Anglaterra, Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord.

"Com he dit d'hora aquest matí, governarem com el partit d'una nació, d'un Regne Unit. Això significa assegurar que aquesta recuperació (econòmica) arriba a tot arreu al nostre país, de nord a sud i d'est a oest ", ha afegit.

stats