Internacional 19/04/2018

Canviaran de lloc l'estàtua de la nena que desafia el toro de Wall Street

Serà col·locada davant la seu de la Borsa de Nova York

Efe
2 min
L'estàtua s'ha convertit en una figura emblemàtica en només un any.

Nova YorkL'estàtua de 'La nena sense por', que té una actitud desafiant davant el famós Toro de Wall Street a Nova York, serà traslladada a una altra ubicació. Concretament, serà instal·lada davant la seu de la Borsa de Nova York, segons fonts oficials.

L'estàtua, de bronze, va ser col·locada davant del 'Toro de Wall Street' el 7 de març de l'any passat, la vigília del Dia de la Dona. Una empresa privada va finançar la instal·lació, però no disposava dels permisos corresponents per fer-ho. Les autoritats de Nova York ja van advertir aleshores que aquesta ubicació seria temporal, fins que no es trobés un altre lloc.

L'alcalde de Nova York, Bill de Blasio –del Partit Demòcrata–, ha informat aquest dijous que l'obra s'ubicarà davant la seu del principal mercat borsari. De Blasio ha justificat el trasllat dient que l'estàtua genera problemes al seu actual emplaçament perquè un gran nombre de curiosos i turistes la van a veure cada dia.

Segons l'alcalde, la nova ubicació de l'estàtua "garantirà que el seu missatge es continuï sentint". Per la seva banda, el president de la Borsa de Nova York, Thomas Farley, ha declarat que espera amb moltes ganes la instal·lació de la peça d'art. El trasllat està previst per a final d'any.

L'autora de l'obra, l'escultora uruguaiano-nord-americana Kristen Visbal, també està satisfeta que l'escultura tingui un lloc permanent per continuar "inspirant" la gent.

El creador del 'Toro de Wall Street', l'artista Arturo Di Modica, s'havia queixat per la instal·lació de l'estàtua 'La nena sense por' al costat de la seva obra. Segons Di Modica, la ciutat de Nova York havia "violat els seus drets legals" i "infringit els seus drets de creació artística".

stats