Internacional 14/11/2018

La caravana de migrants desafia Trump i arriba a la frontera amb els Estats Units

Unes 400 persones volen saltar la tanca que separa la ciutat mexicana de Tijuana amb els EUA

Ara
1 min
Dos 'marines' a la frontera entre Tijuana i els Estats Units.

BarcelonaUnes 400 persones de la caravana de migrants centreamericans arriben a la frontera que separa la ciutat de Tijuana (nord de Mèxic) i l'estat de Califòrnia (sud dels Estats Units) amb la intenció de saltar la tanca i anar fins a la ciutat nord-americana de San Diego. "Tant de bo Donald Trump s'adoni que no venim a fer mal, només busquem una oportunitat que ens han negat als nostres països", ha declarat Victor León, que ha caminat els més de 4.000 quilòmetres que separen Guatemala amb la frontera nord-americana.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Poden posar avions de guerra o el que sigui, que si Déu ens ho permet creuarem [la frontera]", ha explicat un jove hondureny al mitjà britànic BBC des de la frontera entre Mèxic i els Estats Units. Una decisió que desafia qualsevol advertència sobre "seguretat" presidida pel president Donald Trump, que no només ha reforçat militarment la frontera sinó que dijous passat va declarar que es deneguin les peticions d'asil de totes aquelles persones que hagin creuat la frontera cap als Estats Units il·legalment.

L'administració de Trump va enviar als estats nord-americans fronterers amb Mèxic –Texas, Arizona i Califòrnia– un reforç policial i de l'exèrcit per aturar l'entrada de migrants centreamericans agrupats dins la caravana.

La caravana conformada per unes 5.000 persones va sortir fa aproximadament un mes de San Pedro Sula (nord d'Hondures) amb l'objectiu de creuar la frontera mexicana i perseguir el Somni Americà.

stats