Internacional 26/04/2017

La Casa Blanca convoca el Senat per informar sobre Corea del Nord

N.f.
1 min
Un sud-coreà saludant el submarí nord-americà Michigan ahir al port de Busan.

WashingtonLa Casa Blanca ha convocat avui tots els membres del Senat dels Estats Units a una inusual reunió per donar informació sobre l’amenaça nuclear de Corea del Nord. Les últimes proves de míssils del règim de Kim Jong-un han provocat una crisi que preocupa tant Washington com Pequín. De fet, el president xinès, Xi Jinping, va demanar contenció a l’hora de tractar aquest tema espinós durant la conversa telefònica que va mantenir dilluns amb el seu homòleg nord-americà, Donald Trump, segons mitjans estatals xinesos.

El secretari d’Estat, Rex Tillerson, el secretari de Defensa, James Mattis, i el director d’Intel·ligència Nacional, Dan Coats, participaran en la sessió informativa. El govern de Trump ja ha assegurat que té totes les opcions sobre la taula -fins i tot una acció armada- i creu que els anys de política de la paciència estratègica amb el règim nord-coreà han arribat a la seva fi.

Les tensions a la zona han augmentat amb l’arribada del portaavions nord-americà Carl Vinson i de quatre vaixells de guerra al mar del Japó i la possibilitat que Kim Jong-un doni llum verda al sisè assaig nuclear. Aquesta desestabilització de la península coreana no es recorda des de principis del 1994, quan el govern de Bill Clinton va estar molt a prop d’ordenar un atac contra Corea del Nord.

stats