El pare de la catalana desapareguda al Nepal diu que la reacció del govern espanyol ha estat lenta

Roser Palau feia senderisme al parc nepalès de Langtang quan va passar el sisme i, des d'aleshores, no se'n sap res

Jordi Palau, pare de Roser Palau, la catalana que era al Nepal quan es va produir el terratrèmol el dissabte 25 d'abril, i de la qual no se sap res des d'aleshores, creu que la reacció del govern espanyol ha estat molt lenta, i que les famílies no estan prou informades.

En unes declaracions a l'agència Efe des del domicili familiar de Premià de Mar (Maresme), Palau ha dit: "Estem descontents de la rapidesa, entre cometes, amb la qual s'han mogut els efectius espanyols", i ha qüestionat que no s'hagin enviat abans militars espanyols a Nova Delhi i esperar des d'allà els permisos per actuar al Nepal.

Per a Jordi Palau, sent a Nova Delhi aquests efectius podrien haver arribat al Nepal "en una hora i mitja" i la seva actuació hauria estat molt més ràpida.

També s'ha queixat de la informació, i s'ha referit a la que aquest mateix diumenge ha donat el ministre d'Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo, perquè "ha dit que s'havia inspeccionat la zona i que hi va haver una allau fulminant, i això és molt dolorós per a les persones que tenim familiars allà. Hauria d'anar amb més tacte".

Notícies "incompletes"

A més, ha criticat la forma en què arriben les notícies, que "sembla que estiguin incompletes", i creu que s'hauria de ser "obert i clar" i que en cada moment s'hauria d'informar les famílies "del que està passant, concís i ben explicat".

Respecte al lloc on era la seva filla, ha explicat que estava a la zona de Langtang i que el dia del terratrèmol va sortir de bon matí a fer senderisme sola perquè no volia anar en grup.

Segons la família, si el tremolor es va produir al migdia, la Roser no podia haver caminat més de 10 o 15 quilòmetres del lloc del qual va sortir i consideren que aquest és el perímetre on "ha de ser".

Ha recordat que el dia abans va enviar un correu electrònic en què deia que estaria uns dies en una zona de muntanya sense cobertura, i que des d'aleshores no n'han sabut res.