Rússia
Internacional 31/07/2012

El principal líder opositor rus s'enfronta a deu anys de presó acusat de desfalc

L'advocat i blogaire Alexei Navalni és el primer membre destacat del moviment ciutadà contra Vladímir Putin d'enfrontar-se a la justícia. L'acusat va encapçalar les multitudinàries manifestacions que els últims mesos han demanat reformes democràtiques i la sortida de Putin del poder

Agències
1 min
Alexei Navalni / REUTERS

MoscouEl blogaire opositor rus i líder de les protestes ciutadanes contra el president Vladímir Putin, Alexei Navalni, ha estat acusat de desfalc aquest dijous. Un dels crítics contra el Kremlin més reconeguts internacionalment s'enfronta així a deu anys de presó.

El Comitè d'Investigació Federal ha dit en un comunicat que Navalni ha estat acusat per un cas de fa tres anys que havia estat arxivat. De moment s'ha comunicat que no pot sortir de Moscou.

Navalni, un advocat i expert financer de 36 anys, va encapçalar moltes de les multitudinàries manifestacions que els últims mesos han demanat reformes democràtiques i la sortida de Putin del poder. En el seu blog ha denunciat nombrosos casos de frau en les altes esferes del Kremlin.

L'opositor havia estat detingut diverses vegades per delictes administratius vinculats amb les manifestacions, però fins ara no se l'havia acusat d'un crim seriós. El cas que s'ha reobert fa referència a suposades pèrdues milionàries que hauria causat a una empresa estatal quan era assessor del governador de la regió de Kirov fa tres anys.

L'acusació contra Navalni és l'últim moviment del president Putin contra individuals i institucions crítics amb ell. El president ha aprovat darrerament una llei que augmenta desorbitadament les multes per als manifestants que participin en protestes no autoritzades. Putin també ha incrementat amb noves lleis la pressió contra les ONG finançades per entitats i governs internacionals.

stats