Internacional 11/04/2017

Centenars de migrants reallotjats per l'incendi d'un campament al nord de França

La crema va ser provocada per baralles entre els ocupants del centre

Efe
1 min
Bombers extingint el foc al camp de migrants de Gran Synthe.

ParísCentenars d'immigrants han estat reallotjats d'urgència aquesta matinada de dimarts a gimnasos i locals municipals després de l'evacuació del campament on es trobaven –el de Gran Synthe, al nord de França, prop de la frontera belga–, per un incendi causat per enfrontaments entre alguns ocupants.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Tot va començar dilluns a la tarda amb una baralla amb armes blanques entre kurds i afganesos que va causar sis ferits, segons va explicar el delegat del govern francès, Michel Lalande, en declaracions a l'emissora France Info. Tot i la intervenció de forces antiavalots, es van declarar diversos focs intencionats que es van propagar durant la nit.

Lalande va assenyalar que el campament, que allotjava uns 1.500 migrants, ha quedat reduït a les cendres i va afirmar que no havia estat una bona idea haver utilitzat casetes de fusta, de manera que serà impossible substituir-les per les del mateix tipus, que van cremar ahir a la nit, i que eren unes 300. El director de gabinet de l'Ajuntament de Gran Synthe, Olivier Caramelle, va indicar que havien acollit diversos centenars de migrants en gimnasos i altres sales municipals.

Aquest campament era considerat pel govern francès com un punt d'atracció per als migrants que intenten creuar de manera clandestina el canal per arribar al Regne Unit, sobretot des del desmantellament policial, el novembre de l'any passat, d'un altre campament a Calais conegut com la Jungla, que en aquest cas s'havia creat i construït de manera espontània. El de Gran Synthe el dirigia l'ajuntament ecologista.

stats