Internacional 17/04/2015

Cerimònia d'estat a Alemanya per les víctimes del Germanwings

La cancellera Merkel assisteix al funeral al costat de 500 familiars de les víctimes

Efe
1 min
Merkel, durant l'ofici a Colònia. REUTERS

La catedral de Colònia acull aquest divendres l'acte d'estat organitzat a Alemanya per a les 150 víctimes del vol de Germanwings que es va estavellar el 24 de març als Alps francesos, quan feia el trajecte entre Barcelona i Düsseldorf.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Durant la cerimònia ecumènica s'han col·locat 150 espelmes costat de l'altar major, una per cada un dels morts, inclòs el copilot que presumptament va provocar de manera deliberada la catàstrofe.

Al funeral hi han assistit al voltant de 500 familiars de les víctimes, acompanyats de voluntaris i psicòlegs i de membres dels equips que van participar en les tasques de rescat.

El cardenal de Colònia, Rainer Woelki, ha celebrat l'ofici juntament amb la presidenta de l'Església evangèlica de Westfàlia, Annette Kurschus, en un funeral amb rang d'acte d'estat al qual ha assistit la cancellera Angela Merkel i el president Joachim Gauck.

Espanya –país de procedència d'un terç de les víctimes– ha estat representada pel ministre espanyol de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i França ho ha estat pel secretari d'estat de Transports, Alain Vidalies. La vicepresidenta del govern català, Joana Ortega, ha representat la Generalitat.

stats