Internacional 29/12/2017

Almenys deu morts en un atac contra una església copta a Egipte

Dos homes armats han obert foc contra els policies que custodiaven el temple, al Caire

Ara
1 min
Almenys deu morts en un atac contra una església copta a Egipte

BarcelonaAlmenys deu persones han mort aquest divendres en un atac contra una església copta del Caire, al nord-est d'Egipte, segons ha confirmat el ministre de Sanitat del país, Jaled Muyahed.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els fets han tingut lloc al temple de Mar Mina, al sud-est del Caire, quan dos homes armats s'han enfrontat a diversos policies que els han bloquejat l'entrada a l'església.

En la disputa han perdut la vida dos reclutes, un oficial de la policia egípcia i el conserge de l'església, a més d'un dels atacants, que ha sigut abatut per les forces de seguretat, segons informa Al-Jazira. En declaracions a l'agència Efe, el ministre de Sanitat ha elevat la xifra de morts fins als 10.

Una font policial ha assegurat que l'atacant que ha mort portava explosius, mentre que l'altre ha resultat ferit després d'escapar de l'escena del crim.

De moment cap grup terrorista ha reivindicat aquest atac, tot i que les esglésies coptes cristianes han sigut un dels objectius preferits per l'Estat Islàmic en els seus atemptats a Egipte aquest any.

Al mes de maig van ser assassinades 29 persones que estaven viatjant cap a un monestir copte situat al centre del país. Un mes abans, a l'abril, una bomba va causar la mort de 44 persones en una catedral egípcia.

stats