Es compleixen 18 anys de la matança de Srebrenica

L'efemèride coincideix amb l'anunci de l'Haia de processar per dos càrrecs de genocidi Radovan Karadzic

Bòsnia commemora aquest dijous el 18è aniversari de la matança de Srebrenica amb l'enterrament de 409 víctimes més del crim comès per les tropes serbobosnianes quan van assaltar la ciutat l'11 de juliol de 1995.

Entre els cossos enterrats hi ha un nadó , la víctima més jove identificada fins ara , 44 nens i un ancià que tenia 76 anys quan es va produir la presa de Srebrenica , protegit llavors per Cascos Blaus holandesos de l'ONU.

Milers de persones s'han apropat aquest dijous al centre memorial de Potocari , als afores de Srebrenica , per retre homenatge a les víctimes i assistir a l'enterrament , que se celebrarà aquest dijous segons el ritu islàmic .

Després de l'enterrament d'aquestes víctimes , el cementiri del mausoleu de Potocari , als voltants de Srebrenica , albergarà les restes de 6.066 persones . Els seus cadàvers han sigut extrets al llarg dels anys de diferents fosses comunes a l'est de Bòsnia i després han sigut identificats per exàmens d'ADN .

Uns 8.000 musulmans van ser assassinats després de la presa de Srebrenica , pocs mesos abans de la fi de la guerra (1992-1995 ) que va enfrontar a Bòsnia  musulmans , serbis i croats .

El Tribunal Internacional per a l' Antiga Iugoslàvia ha condemnat diverses persones per la matança de Srebrenica , i Ratko Mladic i Radovan Karadzic ,  líders militar i polítics serbobosnians en el moment de la massacre , estan sent processats per una acusació de genocidi.