Internacional 15/09/2014

El concert 'A night for Scotland' exhaureix entrades i reuneix músics reconeguts a favor del sí

Franz Ferdinand i Amy MacDonald, caps de cartell per la independència a Escòcia

Acn
2 min

EdimburgGrups reconeguts internacionalment com Franz Ferdinand o la cantautora Amy MacDonald es van unir la nit d'ahir diumenge per oferir un concert a favor de la independència i per mobilitzar els votants perquè optin pel sí el proper 18 de setembre. Les entrades es van exhaurir abans de l'esdeveniment.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El concert, titulat 'A night for Scotland' [Una nit per Escòcia] ha inclòs la participació de formacions com Frightened Rabbit i McIntosh-Ross. També hi ha tocat la cantant de folk Eddie Reader i hi ha participat la comediant Elaine C. Smith.

Els músics s'han fotografiat amb el primer ministre escocès, Alex Salmond, i cartells de 'Yes Scotland'. "La música és el que sé fer, i si m'hi puc implicar a través de la música, és perfecte", ha dit a l'ACN Amy MacDonald. La cantautora escocesa ha indicat que creu "passionalment" en la independència com un mitjà per construir una Escòcia "més justa", i ha considerat que aquest concert és una ocasió "magnífica".

La cantautora escocesa, famosa per temes com 'This is the life', ha destacat que "alguna cosa ha de canviar" a Escòcia. Per MacDonald, un dels principals arguments per votar per la independència és el nivell de pobresa a Escòcia, on lamenta que hi ha massa "bancs d'aliments". A més, ha indicat que els escocesos han de tenir un govern que els representi, i que "no està bé" que els seus vots "no importin" a Westminster.

"Els vots dels escocesos no estan representants" al context britànic, on tot i que a Edimburg se sol votar per opcions de centreesquerra, guanya la dreta, explica MacDonald. "Això seria correcte si es tractés de regions, però estem parlant que per a tot un país sencer els vots no estan representants", ha dit la cantant. Per MacDonald, això ja és una raó "més que vàlida per sí sola per votar 'sí'".

stats