Internacional 24/11/2014

Conclou l'interrogatori a l'exprimer ministre portuguès José Sócrates

El xofer de l'exdirigent socialista és una peça clau en les investigacions sobre presumpta corrupció i blanqueig de capital

Efe
1 min

LisboaL'interrogatori judicial a l'ex primer ministre de Portugal, José Sócrates, ha conclòs aquest dilluns, tres dies després de ser detingut per la policia per la seva presumpta implicació en un cas de corrupció i blanqueig de capital.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Aquest dilluns a la tarda s'espera que el Ministeri Públic sol·liciti les mesures cautelars contra l'antic líder del Partit Socialista Portuguès (PS). Els lletrats de la defensa tindran l'oportunitat de contestar a aquesta petició, però serà el jutge Carlos Alexandre qui adopti la decisió final.

Segons la premsa lusitana, el paper del xofer de l'exprimer ministre, Joao Perna, és una de les claus de la investigació. "El conductor de Sòcrates anava periòdicament en cotxe a París a dur-li diners en metàl·lic", revela aquest dilluns el diari 'Público' en portada. Destaca també la col·laboració de les autoritats lusitanes amb les franceses i la documentació bancària recopilada per a acusar l'exprimer ministre.

Sócrates, primer ministre portuguès entre 2005 i 2011, va ser detingut la nit de divendres a l'aeroport de Lisboa, quan va aterrar procedent de París. Els mitjans de comunicació portuguesos apunten als dubtes que genera entre les autoritats la suposada fortuna de l'exsecretari general dels socialistes, que quantifiquen en 20 milions d'euros.

stats