Internacional 06/07/2014

Confessa un dels sospitosos per l'assassinat del noi palestí

Netanyahu condemna el crim "horrible"

Ara
1 min
Jueus ultraortodoxos en contra de l'existència de l'Estat d'Israel exhibeixen fotos de Khdeir. / AHMAD GHARABLI / AFP

BarcelonaUn dels sis joves jueus arrestats avui per la seva relació amb la mort d'un jove palestí ha confessat el crim i ha inculpat els seus companys.

Segons avança en la seva edició digital el diari 'Ynet', un dia abans el grup hauria intentat sense èxit segrestar un nen de 9 anys en un barri de Jerusalem.

La policia israeliana ha informat avui de la detenció d'aquests sis joves però no ha detallat quin és el grau de la seva implicació en la mort de Mahmmud Abu Khdeir, de 15 anys, localitzat calcinat en un paratge de Jerusalem poques hores després que es fessin els funerals de tres adolescents hebreus, també segrestats i trobats assassinats.

El primer ministre d'Israel, Benjamin Netanyahu, ha parlat per primer cop sobre el cas de Khdeir i després de condemnar "el crim horrible" ha assenyalat que vol el màxim càstig per als culpables. Per la seva banda, el ministeri de Justícia s'ha referit al fet que la mort del noi es deu a causes "nacionalistes", que en l'argot israelià oficial es pot traduir per 'causes racials'.

stats