Internacional 08/01/2018

Continua la cerca de 32 persones desaparegudes al mar Oriental de la Xina

El xoc entre dos vaixells dissabte passat també va provocar l'abocament de petroli al mar

Efe
1 min
Imatge del petrolier incendiat després de xocar amb un vaixell de càrrega

ShanghaiLes autoritats xineses continuen amb els treballs de rescat de 32 persones, 30 iranians i dos bengalís, desapareguts després del xoc entre un petrolier registrat a Panamà i un vaixell de càrrega de Hong Kong al mar Oriental de la Xina.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La col·lisió va tenir lloc dissabte passat a les 8 de la tarda hora local, a 160 milles (257 quilòmetres) a l'est de l'estuari del riu Yangtsé, emmarcat per la ciutat xinesa de Xangai, segons l'agència oficial de notícies xinesa Xinhua.

El portaveu del ministeri d'Afers Estrangers, Lu Kang, ha assegurat aquest dilluns que els equips de cerca i rescat han aconseguit localitzar un cos, que encara no ha estat identificat.

Els 32 desapareguts són membres de la tripulació del petrolier 'Sanchi', iranià i registrat a Panamà; les 21 persones que viatjaven al vaixell de càrrega 'CF Crystal', totes de nacionalitat xinesa, van poder ser rescatades.

Les autoritats marítimes xineses van enviar vuit vaixells a l'operació de rescat, mentre que Corea hi va enviar un vaixell guardacostes i un avió.

Possible contaminació al mar Oriental

El ministeri de Transport xinès va indicar que s'havia produït un abocament de petroli al mar, però no va especificar l'extensió de l'àrea contaminada. "Estem intentant netejar els residus. Intentarem aconseguir més informació sobre la causa de l'accident", va afegir el portaveu xinès d'Exteriors.

A través d'un comunicat, l'organització Greenpeace ha alertat avui del "dany potencial mediambiental" que pot haver ocasionat aquest accident.

L'activista de l'ONG per a l'Àsia Oriental Rashid Kang va assenyalar que supervisaran el procediment de neteja "pel possible impacte ambiental que podria causar la fugida de petroli cru del buc, que en contenia gairebé 42 milions de galons".

stats