Internacional 17/04/2014

Augmenten a 9 els morts i a 179 els rescatats en el naufragi del vaixell sud-coreà

Encara hi ha 287 persones desaparegudes, dels 475 passatgers que transportava el ferri. La majoria són estudiants de batxillerat. El vaixell s'hauria desviat de la ruta abans de l'accident, segons les autoritats

Agències
2 min
La guardia costanera sud-coreana i els equips de rescat continuen buscant supervivents en el naufragi d'un vaixell / GETTY

SeülAugmenten a 9 els morts en el naufragi del vaixell sud-coreà, aquest dimecres, al sud-oest del país. Les autoritats han confirmat el rescat de 179 passatgers dels 475 que transportava el vaixell, la majoria estudiants de batxillerat. Encara hi ha 287 persones desaparegudes.

La guàrdia costanera sud-coreana ha informat aquest dijous que el ferri es va desviar de la ruta recomanada pel govern entre el port d'Incheon (nord-oest) i l'illa de Jeju (sud). Segons aquestes fonts, el vaixell hauria fet un canvi de direcció brusc, en comptes de girar de forma gradual. Aquest gir podria haver causat el desplaçament de part de la càrrega, el que hauria desequilibrat el vaixell i provocat la bolcada, segons una nova hipòtesi plantejada per experts que encara no ha pogut ser verificada.

El vaixell 'Sewol' va naufragar a uns 20 quilòmetres de l'illa sud-occidental de Byeongpyung. Els supervivents han relatat que, cap a les les 9.00 hores de dimecres –03.00, hora catalana–, van sentir un soroll molt fort al vaixell i, posteriorment, es va començar a bolcar fins quedar pràcticament enfonsat al cap de dues hores.

Les primeres avaluacions sobre l'accident mantenen que el ferri va topar contra una roca o un escull que hauria trencat el casc de la nau provocant l'entrada d'aigua, tot i que hi ha altres hipòtesis obertes sobre les causes de l'enfonsament.

El Govern sud-coreà ha anunciat que no començaran a investigar les causes o a oferir conclusions fins que acabin les tasques de rescat.

Més de mig miler de bussejadors continuen avui amb la recerca a la desesperada dels encara 287 desapareguts que haurien quedat atrapats al vaixell amb escasses probabilitats de sobreviure.

Del total de passatgers, 325 eren estudiants de batxillerat d'un institut d'Ansan, a la perifèria de Seül, que es dirigien de viatge escolar a l'illa turística de Jeju .

Si es confirmen els pitjors auguris, aquest accident es podria convertir en una de les pitjors tragèdies humanes viscudes a Corea del Sud, similar al naufragi d'un vaixell l'octubre del 1993 a la costa oest, que va deixar 292 morts.

stats