COSTA D'IVORI
Internacional 06/04/2011

Les tropes del president legítim es repleguen després de l'ofensiva contra la residència de Gbagbo

França assegura que han fracassat les negociacions perquè el cap d'estat sortint es rendeixi i abandoni el poder

Agències
1 min
Milicians de Gbagbo en un tot terreny a Abidjan.

Abidjan p { margin-bottom: 0.21cm; } Les tropes del president legítim de la Costa d'Ivori, Alassane Ouattara, s'han replegat després de l'ofensiva d'aquest matí contra el búnker del complex residencial on està amagat el cap d'estat sortint, Laurent Gbagbo, a Abidjan. Segons una font militar occidental, Gabgbo ha aconseguit refusar l'atac, en el tercer dia consecutiu de combats a la capital econòmica del país.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Aquesta font, que viu a prop de la residència de Gbagbo, ha assegurat que els atacs contra aquest edifici fortament protegit s'ha aturat i que després les forces d'Ouattara s'han reagrupat. "Les Forces Republicanes (pro Ouattara) han arribat a 150 metres de l'entrada però no hi han entrat“, ha explicat. Tot i això, un portaveu d'Ouattara ha negat que les seves forces s'haguessin retirat, malgrat que no ha pogut donar més informacions sobre si continuava l'ofensiva.

L'ofensiva d'Ouattara s'ha produït després haguessin fracassat les negociacions de França i l'ONU amb l'entorn de Gbagbo perquè el president sortint es rendeixi i abandoni definitivament el poder. El ministre francès d'Afers Estrangers, Alain Juppé, ha explicat que les converses no han tingut èxit "per la intransigència de Gbagbo". Però un portaveu de l'ONU a Nova York ha explicat que les negociacions continuaven, tot i que no ha especificat si arribaran a bon port.

stats