Internacional 24/07/2019

Enèsima detenció de l'opositor Navalni per organitzar manifestacions

Alerta entre el col·lectiu LGTBI per l'assassinat d'una activista assenyalada en una pàgina homòfoba

Ara
2 min
Navalni amb la seva dona Julia, a la manifestació de dissabte passat a Moscou

BarcelonaNova detenció d'Aleksei Navalni, bloguer crític amb el Kremlin, quan sortia de casa seva a Moscou. L'opositor ha anunciat, ell mateix, que uns policies l'han arrestat aquest dimecres quan es disposava a sortir a córrer i l'han acusat d'organització reiterada de mítings no autoritzats.

"És cert això que diuen que l'esport de vegades és perjudicial", ha ironitzat Navalni en un vídeo enregistrat a la comissaria de policia i publicat al seu compte de la xarxa social Instagram en què detalla que està amb la roba d'esport, "com un ximple", mentre espera per declarar. L'opositor, que s'ha fet cèlebre per les seves denúncies de corrupció en les altes esferes de Rússia, ha indicat que quan sortia de casa s'ha trobat amb una furgoneta plena d'agents antiavalots.

Aquesta és l'enèsima detenció de Navalni, condemnat en diverses ocasions a penes d'arrest administratiu per organitzar o participar en manifestacions no autoritzades, com la de dissabte passat, quan va convocar milers de persones a Moscou en protesta per l'exclusió de la llista de candidats crítics amb Vladímir Putin per a les eleccions legislatives convocades per al 8 de setembre.

El dia 1 de juliol Navalni va ser condemnat a deu dies d'arrest per haver participat a mitjans de juny en un míting no autoritzat en suport del periodista d'investigació Ivan Golunov, detingut i acusat de tràfic de drogues en un cas "fabricat "pels mateixos policies.

La detenció de Golunov va provocar una onada de protestes que va culminar amb el reconeixement del ministre de l'Interior, Vladímir Kolokoltsev, que no hi havia cap prova que inculpés l'informador. Arran d'aquest reconeixement, Putin va destituir dos generals de la policia.

Assassinat d'una activista LGTBI

D'altra banda, diversos defensors dels drets dels homosexuals han demanat a les autoritats una investigació per les amenaces de mort que han rebut després de l'assassinat de la coneguda activista LGBTI Yelena Grigorieva, el cap de setmana a Sant Petersburg, segons ha informat aquest dimecres el grup LGBT Vijod. La petició, signada per set activistes que apareixen a la llista negra d'una pàgina web homòfoba, en la qual també figurava Grigorieva, ha estat enviada al ministeri de l'Interior.

Els activistes assenyalen que el lloc, creat al gener, va publicar una llista de persones i organitzacions vinculades amb la defensa dels drets dels homosexuals perquè els homòfobs poguessin "caçar-los".

stats