Internacional 07/03/2013

Les últimes paraules de Chávez, segons el cap de la guàrdia presidencial: "Si us plau, no em deixin morir"

José Ornella explica com va viure al costat del president els instants finals de la seva malaltia i com va morir "d'un infart fulminant"

1 min
Hugo Chávez / REUTERS

"No podia parlar, però ho va dir amb els llavis: 'No vull morir, si us plau no em deixin morir', perquè ell estimava el seu país, es va immolar pel seu país". Amb aquestes paraules el cap de la guàrdia presidencial, José Ornella, explica com el president veneçolà va viure les últimes hores de vida. Ornella també ha revelat que Chávez va morir "d'un infart fulminant", segons informa el diari 'La Nación'.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'oficial ha fet públic que el dia que Chávez va anunciar el vicepresident Nicolás Maduro com el seu "successor", el passat 8 de desembre, "ell ja sabia que després de l'operació hi havia molt poques esperances de sortir-se'n".

La malaltia de Chávez va ser tota una incògnita. Els seus metges mai van parlar sobre la situació real del president, només havien dit que "tenia un càncer a la zona de la pelvis", però se'n desconeixien les dimensions.

La salut del líder bolivarià es va complicar greument a causa d'un "empitjorament" de la funció respiratòria i d'una "severa infecció", que li va provocar la mort el dia 5 de març a l'hospital militar de l'est de Caracas.

stats