Un jutge demana acusar el president pakistanès d'assassinat

Els dos partits de l'oposició han reunit milers de persones en marxes per reclamar la dimissió

Un jutjat de Lahore , a l'est del Pakistan , ha demanat a la policia que acusi d'assassinat el primer ministre del país , Nawaz Sharif , i d'altres 21 persones, segons han informat avui mitjans locals .

El tribunal investiga la mort de set persones durant els incidents entre seguidors del clergue Tahirul Qadri , del partit opositor Pakistan Awami Tehreek ( PAT ) , i la policia al juny a Lahore , segons recull el diari Dawn .

Altres dels polítics per als quals es reclama l'acusació són el cap de govern de la província de Panjab , Shahbaz Sharif , germà del primer ministre , i el ministre de Ferrocarrils , Khawaja Saad Rafique , en relació amb els incidents del 17 de juny a què van morir els simpatitzants del PAT .

Els aldarulls es van desencadenar per la decisió de les autoritats de desmuntar les barricades que els seguidors de Qadri van muntar al carrer on viu el clergue , que va saltar a la fama en encapçalar fa un any una multitudinària marxa anticorrupció .

Una persona va morir per trets i les restants per complicacions respiratòries derivades del gas lacrimogen que les forces de seguretat van llançar per contenir les protestes .

La decisió del jutjat es produeix quan milers de simpatitzants dels partits opositors Pakistan Tehreek - e - Insaf ( PTI ) i PAT protagonitzen a Islamabad concentracions per reclamar la dimissió de Nawaz Sharif .

Milers de partidaris de totes dues formacions van arribar ahir a la nit a la capital pakistanesa en les marxes que van partir per separat dijous des de la ciutat de Lahore .

Els líders del PTI, Imran Khan, i del PAT, el clergue Tahirul Qadri, pretenen aprofitar el descontentament de la població per la crisi energètica,, l'augment dels atacs d'insurgents i la mala situació econòmica per forçar la dimissió del president, de la Lliga Musulmana, que el maig del 2013 va guanyar les eleccions amb una majoria històrica. Aquesta setmana Sharif ha anunciat que demanarà al Tribunal Suprem que investigui si hi va haver frau als comicis.

Més continguts de