Internacional 05/07/2014

Un vídeo denuncia la suposada pallissa d'un jove palestí per part de policies israelians

La víctima té passaport nord-americà i és cosí del noi calcinat

Efe
2 min

JerusalemUna organització de defensa dels drets humans ha fet públic un vídeo de la suposada pallissa de la policia israeliana a un noi palestí, que ha acabat amb ferides a la cara. Segons les mateixes fonts, la víctima és Tarek Abu Khdeirde, de 15 anys, cosí del jove calcinat la setmana passada, i tot i que és d'origen palestí disposa de passaport dels Estats Units.

Segons l'ONG Addamer, l'agressió es va produir a casa de l'oncle de la víctima, que està passant les vacances a Jerusalem Est. Posteriorment, el noi va ser "arrestat sense càrrecs i portat a la comissaria", sense que fos tractat de les ferides, denuncia en un comunicat aquesta entitat. Les imatges mostren un jove amb la cara inflada i plena de blaus i un vídeo en què es pot apreciar un grup d'homes amb la cara tapada donant cops de peu a una persona.

Detingut en els aldarulls

La policia israeliana s'ha afanyat a desmentir els fets i, a través d'un portaveu, ha assegurat que Tareq va ser un dels detinguts divendres arran dels enfrontaments entre palestins i els agents israelians després de l'enterrament de . El representant policial ha subratllat que el vídeo no té cap credibilitat perquè ha estat editat i manipulat.

Els resultats preliminars de l'autòpsia practicada al cadàver de Khudair apunten que el jove va ser cremat viu. Per aquest motiu, les autoritats palestines creuen que el seu assassinat es deu a una venjança dels israelians ultraortodoxos pel segrest i l'execució dels tres adolescents jueus, desapareguts el 12 de juny quan tornaven al seu assentament, a la Cisjordània ocupada. El cos dels tres nois va aparèixer la setmana passada i després del seu funeral també es van produir enfrontaments entre grups d'israelians radicals i la policia. Els manifestants van cridar "mort als àrabs".

Segons algunes fonts, va ser durant aquests aldarulls que un grup d'israelians d'extrema dreta van obligar Khudair a pujar a un cotxe i poc després el van calcinar viu i van deixar el seu cos abandonat en un bosc pròxim a Jerusalem.

En mig de la tensió i l'onada d'atacs racistes, el president i el primer ministre israelians, Simon Peres i Benjamin Netanyahu, respectivament, han demanat als seus ciutadans que no provoquin nous conflictes i no facin justícia pel seu compte.

stats