Internacional 12/02/2018

La descoberta d'una bomba de la Segona Guerra Mundial tanca l'aeroport de Londres

El London City Airport ha cancel·lat tots els vols; 16.000 passatgers s'han vist afectats

Ara
2 min
Imatge d'arxiu de l'interior del City London Airport.

BarcelonaLa troballa d'una bomba de la Segona Guerra Mundial ha obligat a tancar aquest dilluns l'aeroport de Londres, el London City Airport. L'artefacte, segons ha informat la Policia Metropolitana de la ciutat, pesa 500 kg i es va localitzar aquest diumenge en una zona propera al riu Tàmesi mentre s'estaven duent a terme obres. El tancament de l'aeroport, pròxim al lloc de la descoberta, ha afectat almenys 16.000 passatgers i ha provocat que s'hagin cancel·lat tots els vols d'aquest dilluns.

Robert Sinclair, portaveu delegat de les instal·lacions, ha afirmat que, a hores d'ara, "la Policia Metropolitana i la Marina treballen conjuntament amb l'objectiu de desallotjar de manera segura l'explosiu i resoldre la situació de la manera més ràpida possible". Al mateix temps, Sinclair ha afegit que reconeix "que aquest fet ha ocasionat inconvenients als passatgers i, en particular, als veïns de la zona". El London City Airport va suspendre els vols el diumenge a les deu de la nit.

Diverses fonts oficials han coincidit en la importància d'adoptar totes les mesures i precaucions necessàries per solucionar aquest problema de manera segura. Al mateix temps, han explicat que, tot i que el temps de l'operació "dependrà de l'estat del riu", estimen que "demà al matí podria estar solucionat". També s'ha habilitat una zona d'exclusió de 214 metres, i aquells habitatges o propietats ubicats a l'interior d'aquesta àrea han estat evacuats. L'Ajuntament de Newham està proporcionant allotjament d'emergència temporal als residents afectats.

Segons la web del mateix aeroport, un total de 261 arribades i sortides estaven programades per a aquest dilluns. "Tots els vols han estat cancel·lats, però algunes companyies els han dirigit a altres aeroports", han apuntat des del London City Airport. Algunes de les companyies aèries que operen en aquest aeroport són British Airways, Flybe, CityJet, KLM o Lufthansa, amb serveis connectats amb destins domèstics i altres ciutats europees.

stats