Internacional 26/06/2015

Al-Shabaab ataca la missió de pau de la Unió Africana a Somàlia

La milícia jihadista afirma que l'atemptat ha deixat desenes de soldats burundesos morts

Efe
1 min
Una dona i un nen ploren després d'un atemptat a la capital somali, el passat dia 24 de juny. FEISEL OMAR / REUTERS

MogadiscioDesenes de soldats burundesos han mort avui divendres en un atac reivindicat per la milícia islamista Al-Shabaab contra una base de la Unió Africana (UA) a la localitat somali de Lego, a 130 quilòmetres al nord-oest de Mogadiscio.

Un comunicat publicat pel grup terrorista xifra en 50 el nombre de soldats morts, mentre que la Missió de la Unió Africana a Somàlia (AMISOM) guarda de moment silenci sobre el nombre de víctimes.

Els militants integristes han atacat la base amb granades i metralletes, segons han confirmat testimonis al portal de notícies local Shabelle. Els atacants han pres una part d'aquest municipi del sud del país i s'han retirat després que els militars hagin respost amb trets.

"Vaig poder veure cossos sense vida als carrers i com els integristes abandonaven la localitat", va dir en declaracions a Efe Arahman Geele, un dels veïns.

Segons Al-Shabaab, els seus milicians van aconseguir entrar a la base i es van enfrontar durant hores a les tropes d'AMISOM, que donen suport al govern somali en la seva lluita contra els grups armats que sembren el caos al país.

Els radicals van cremar vehicles militars i van obtenir el control d'armes i munició dels soldats de la UA, a més de plantar la seva bandera a la base, tal com van relatar a Shabelle testimonis dels fets.

L'acció d'Al-Shabaab es produeix dos dies després que un cotxe bomba matés almenys tres civils i el mateix dia en què s'han produït tres atacs terroristes a França, Tunísia i Kuwait, suposadament comesos per jihadistes.

Les tropes somalis que viuen a les instal·lacions són part de la missió de la UA que tracta de garantir l'estabilitat a Somàlia.

stats