Protesta contra les corporacions
Internacional 14/11/2011

Detencions i desallotjaments contra el moviment Ocupa Wall Street arreu dels Estats Units

La policia desallotja quatre campaments i deté desenes d'activistes després de forts enfrontaments

Reuters
1 min
Manifestants s'interposen davant la policia a Portland / GETTY

PortlandLa policia ha desallotjat un miler de manifestants a Portland, Oregon, aquest dilluns de matinada, després d'haver desallotjat els parcs que el moviment Ocupa Wall Street havien ocupat durant setmanes. Fonts policials informen que hi ha, almenys, 50 detinguts a la ciutat. Els manifestants han actuat de manera pacífica, agrupant-se en diversos punts per tallar el trànsit mentre cantaven "el món està mirant", en un estira i arronsa amb els agents que ha durat hores.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'operació ha Porland coincideix amb el desallotjament de diverses acampades que s'havien estès arreu del país en solidaritat amb el moviment Ocupa Nova York, que s'havia organitzat al parc Zuccoti, de Wall Street, per lluitar contra la desigualtat econòmica i la influència política de les grans corporacions econòmiques i financeres. Aquest cap de setmana s'han desmantellat els campaments de Salt Lake City (amb 16 detinguts), Denver (17 detinguts) i Saint Louis.

Al campus de la universitat de Berkley (Califònia) han estat detinguts desenes d'activistes que es manifestaven a favor del moviment, que des de fa uns dies s'està traslladant de les places urbanes a recintes universitaris.

Les autoritats han justificat els desallotjaments amb diferents arguments. A Salt Lake City l'ordre va arribar després que un activista morís suposadament per una sobredosi. També són diferents les alternatives que s'ha donat als manifestants: en aquest cas se'ls permet tornar al campament només de dia, mentre que a Oakland (Califòrnia), on hi ha un dels campaments més grans del país, s'han resistit al desallotjament i les autoritats han amenaçat de detenir tothom qui dormi a la plaça. En aquest cas l'ajuntament els ofereix un alberg per a "sensesostre".

stats