Internacional 17/01/2018

La família que semblava feliç a Facebook i que torturava els fills

Una parella tenia els seus 13 fills encadenats a casa a Califòrnia

Mònica Bernabé
3 min
Louise Ann Turpin i David Allen Turpin després de ser detinguts per les autoritats

Barcelona“Els vostres nens són tan ben educats”, “Teniu una família magnífica” o “Estic tan orgullosa de vosaltres, Louise i David!”. Aquests eren alguns dels comentaris que es podien llegir a la pàgina de Facebook conjunta que tenien el David i la Louise Turpin, la parella nord-americana que la policia va detenir diumenge després que una de les seves filles aconseguís fugir de casa i alertar els serveis d’emergència.

A Facebook, semblava que la família tenia una vida ideal. Abundaven les fotografies de la parella amb els seus 13 fills i filles. Tots apareixien somrients i vestits igual, com si fossin gairebé replicants. A la vida real, però, la policia va trobar diumenge una autèntica casa dels horrors al tranquil barri de Perris, uns 115 quilòmetres a l’est de Los Angeles, a Califòrnia. Els 13 fills i filles, d’edats compreses entre els 2 i els 29 anys, estaven desnodrits, afamats, bruts i portaven grillons als peus o estaven encadenats als llits perquè no poguessin fugir de la casa. Dins de l’habitatge, la pudor era insuportable.

“Els pares no van saber donar una explicació lògica de per què els nens estaven en aquelles condicions”, van informar ahir a través d’un comunicat les autoritats, que van donar a conèixer a la premsa el macabre cas. David Turpin, de 57 anys, i Louise, de 49, no penjaven cap fotografia a Facebook des del juliol del 2016. Els pares del David, James i Betty Turpin, també van reconèixer ahir a la cadena ABC News que feia “uns quants anys” que no veien el seu fill ni els seus nets, però es van mostrar totalment impactats pel descobriment de la policia. Segons van assegurar, el seu fill i la seva jove són persones “molt religioses”, que havien tingut tants fills perquè “era el que volia Déu”, i que havien fet memoritzar als nens parts de la Bíblia.

Els veïns del barri de Perris també van explicar ahir que al jardí de la casa on vivia la família no hi havia ni una sola joguina, ni una bicicleta. Res. Malgrat que en teoria en aquell habitatge hi vivien 13 criatures, sis de les quals encara continuen sent menors d’edat. De fet, una de les menors va fugir diumenge de la casa saltant per una finestra. Se’n va endur un telèfon mòbil de la família i va trucar als serveis d’emergència. La noia, de 17 anys, aparentava tenir-ne deu de tan esquelètica que estava, segons va informar ahir la policia. La resta de fills i filles majors d’edat també semblava que fossin menors per la mateixa raó. Tots pateixen desnutrició.

Els Turpin havien registrat una escola privada a la seva pròpia residència, de la qual el pare era el director i se suposa que els seus fills i filles eren els alumnes. La família vivia a Califòrnia des del 2010. Abans ho havia fet a l’estat de Texas. David Turpin era un enginyer que treballava per a la companyia Northrop Grumman, però l’empresa va fer fallida i els Turpin es van arruïnar. Una advocada que va assessorar la parella aleshores, Nancy Trahan, recorda que David i Louise Turpin semblaven “gent molt normal” i es mostraven “orgullosos dels seus fills”.

La policia acusa ara la parella de tortures i segrest de menors. Estan detinguts sota una fiança de 9 milions de dòlars cadascun (o sigui, uns 7,3 milions d’euros). Els seus fills i filles han sigut traslladats a un centre hospitalari.

stats