Internacional 24/07/2014

Dimiteix el primer ministre d'Ucraïna

Arseni Iatseniuk ha dimitit després que els dos partits amb qui formava coalició han retirat el seu suport parlamentari

Efe
1 min

KíevEl primer ministre d'Ucraïna, Arseni Iatseniuk, ha anunciat aquest dijous la seva dimissió. Iatseniuk ha pres la decisió després que els partits UDAR i Svoboda han abandonat la coalició parlamentària que ha sostingut el govern fins ara.

Des que les protestes de Maidan van provocar la caiguda del president Ianukóvitx, molts sectors reclamaven la celebració d'eleccions anticipades. Precisament aquest és l'objectiu de les formacions de l'UDAR i de Svoboda, aconseguir accelerar la convocatòria de les eleccions generals, fins ara previstes per al 2017. Iatseniuk, ara ja primer ministre en funcions, ha assegurat que la decisió d'aquests dos partits és en realitat una excusa per tal d'evitar votar un paquet de lleis impopulars.

Segons Iatseniuk, aquestes mesures eren necessàries per "omplir els ingressos pressupostaris", però eren també molt impopulars. "Qui voldria concórrer a unes eleccions mentre vota al mateix temps lleis impopulars? Anteposar l'interès polític al destí de l'Estat és un crim moral i ètic", ha afegit el primer ministre en funcions ucraïnès. Iatseniuk també ha assegurat que el bloqueig polític dificultarà l'ingrés dels diners necessaris per finançar la campanya militar contra els pro-russos.

stats