Internacional 23/02/2014

La comissària Reding: "Vull que Catalunya estigui dins de la UE, la necessitem"

La vicepresidenta de la Comissió Europea ha reclamat diàleg "sense condicions" entre Catalunya i Espanya

Ara
1 min

BarcelonaLa vicepresidenta de la CE i comissària de Justícia Viviane Reding ha apostat per mantenir Catalunya dins d'Espanya i ha reclamat diàleg "sense precondicions" per evitar un trencament.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Les Constitucions i els tractats de la UE no són intocables. A Luxemburg canviem sovint la Constitució. Trobin una sortida", ha reclamat la vicepresidenta de la Comissió.

Quan li han preguntat si la UE podria prescindir d'una economia com la catalana si Catalunya s'independitzava, Reding ha respost que no, però que no era temps "de pensar en trencaments, sinó en unions".

En un debat ciutadà organitzat per la Comissió Europea a Barcelona, la vicepresidenta de la Comissió ha afirmat que els catalans i la resta d'espanyols "han de viure junts en pau, sense friccions. Si gasteu tantes energies en friccions, les perdeu per invertir en altres coses", ha assegurat.

"Vull que Catalunya estigui dins de la UE, la necessitem com necessitem Luxemburg. Hem de posar tota l'energia a construir una unió política a la UE", ha conclòs la comissària.

El debat sobre l'economia

La vicepresidenta ha arrencat el debat per la qüestió econòmica i ha assegurat que la UE sortirà més forta de la crisi, ja que "s'han après moltes lliçons".

"Mireu els bancs, els contribuents van acabar pagant. Per això ara hem creat una unió bancària que és la que supervisarà de manera independent si hi ha alguna cosa que no va bé", ha afirmat.

Reding ha començat la seva intervenció amb unes paraules en català: "Estic molt emocionada de ser aquí, ja que m'estimo molt Catalunya. Aquesta és la 45a trobada que faig amb els ciutadans i per a mi és important celebrar-la aquí, en una de les ciutats més boniques de la nostra Europa".

stats