Internacional 12/06/2017

El discurs de Guardiola sobre el referèndum, a la premsa internacional

El 'Der Spiegel' diu que el tècnic català "és un dels defensors més eminents" de la independència de Catalunya i que va llegir un manifest ple de paraules "combatives"

Ara
2 min
El discurs de Guardiola sobre el referèndum, a la premsa internacional

BarcelonaLa premsa internacional s'ha fet ressò de l'acte massiu que aquest diumenge ha tingut lloc a Montjuïc, en què milers de persones han fet una crida pel referèndum. Concretament, la majoria dels mitjans han destacat la lectura que Pep Guardiola ha fet del manifest.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La BBC explica que "l'entrenador del Manchester City s'uneix a milers de manifestants per demanar la independència de la regió espanyola de Catalunya". També destaquen que Guardiola va demanar l'ajuda de la comunitat internacional davant "els abusos d'un estat autoritari". La BBC recorda que el 2014 ja hi va haver una altra consulta (9-N), en recorda els resultats i diu que la diferència amb Escòcia és que la consulta a Catalunya no té el suport de l'Estat.

Així, el 'Telegraph' ha afirmat que Pep Guardiola ha fet "una petició apassionada perquè Catalunya se separi d'una Espanya «autoritària»". L'article ha assegurat que l'entrenador "urgeix la comunitat internacional a donar suport a la regió espanyola desafiant un estat «autoritari»".

Per la seva banda, el 'Guardian' titula: "Pep Guardiola s'uneix a la crida pel referèndum de la independència de Catalunya". El diari destaca, en una peça en què explica la situació del procés independentista en el seu conjunt que Guardiola "ha jugat davant de grans multituds, però en cap com la que hi havia a Barcelona aquest diumenge".

El 'New York Times' s'ha fet ressò de la notícia en un text breu signat per Associated Press en què assegura que Guardiola "lidera una manifestació per la independència de Catalunya" i recorda que el govern espanyol considera el referèndum "il·legal". El 'Washington Post' ha compartit la mateixa informació.

A Alemanya, on Guardiola va fer d'entrenador del Bayern Munic, també se'n fan ressò. El diari 'Der Spiegel' diu que el tècnic català "és un dels defensors més eminents" de la independència de Catalunya, i explica que va llegir un manifest ple de paraules "combatives". Mentre que el 'Frankfurter Allgemeine' fa una llarga crònica de la manifestació de diumenge amb un corresponsal, i al final diu que Guardiola va llegir un manifest, però sense valorar-lo.

I a Itàlia, on Guardiola va ser jugador del Brescia i de la Roma, la versió 'online' del diari 'La Repubblica' mostra un vídeo amb la lectura del manifest.

stats