Internacional 18/12/2017

Les disputes ètniques a Etiòpia deixen més de 60 morts aquest cap de setmana

El govern assegura que les lluites tribals amenacen la seguretat nacional

Ara
1 min
Membres de la diàspora del poble Oromo protesten contra la repressió política a Etiòpia, a Berlín.

BarcelonaAlmenys 61 persones han mort durant aquest cap de setmana a Etiòpia en enfrontaments ètnics entre les tribus oromo i etiosomali, segons ha informat aquest dilluns l'agència estatal de notícies etíop (ENA).

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els funcionaris del govern regional d'Oròmia, una de les regions més importants del país, asseguren que els homicidis responen a la venjança per l'assassinat de 29 persones d'ètnia oromo a mans de la policia Liyu, cos especial de la regió Somali, al districte Hawi Gudina Woreda, que fa frontera amb la regió d'Oròmia.

El portaveu del govern d'Oròmia, Addissu Arega, va afirmar diumenge a través del seu compte de Facebook que el germà d'un dels 29 oromos assassinats "va organitzar la matança de 32 persones d'ètnia somali".

El primer ministre d'Etiòpia, Hailemariam Desalegn, considera que la seguretat nacional i l'existència d'Etiòpia com a estat estan amenaçades per aquests enfrontaments ètnics.

Per tal de controlar la situació, el govern ha establert un grup de treball amb l'objectiu d'investigar el conflicte, ja que podria haver-hi funcionaris de l'estat involucrats en els enfrontaments.

Les disputes ètniques entre les regions etíops d'Oròmia -llar del grup ètnic majoritari del país- i Somali -la regió més gran- van esclatar fa dos mesos i han forçat milers d'oromos a fugir de la regió somali.

stats